Wolvet (Lanoline)
Wolvet of Lanoline is het vet dat voorkomt in de wol van schapen.
Wolvet wordt uit wol gewonnen door het te wassen en vervolgens het water te laten verdampen.
Daarna wordt het gereinigd. Wolvet wordt veel gebruikt in zalven en crèmes, omdat het goed in de hoornlaag van de huid trekt. Bovendien kan Wolvet veel water vasthouden.
Wolvet bestaat voor een belangrijk deel uit esters van cholesterol, vandaar dat het ook wel wordt gebruikt als grondstof voor het maken van cholesterol. Wolvet is geen echt vet in de zin dat het niet of nauwelijks triglyceriden bevat, het bestaat grotendeels uit wassen.
Wolvet is een zeer klassiek ingrediënt in crèmes en zalven. Net als bijenwas is het een dierlijke was. In het algemeen worden de Wolvet crèmes gebruikt om de huid te verzachten, te beschermen of te genezen.
In de praktijk worden de termen lanoline en wolvet door elkaar gebruikt maar in theorie lanoline is geen puur wolvet maar bevat het naast 75% wolvet ook 25% water.
Wolvet lijkt qua samenstelling sterk op het menselijke sebum, ofwel huidvet, vandaar dat het een geliefd ingrediënt is in crèmes en zalven.
Wolvet of Lanoline
- Versterkt de talglaag
- Vochtvasthoudend
- Dit vocht gebruiken de huidcellen om zich te herstellen
- De huid droogt niet uit;
- De huid blijft ademen
Wordt gebruikt bij oa:
- Striemen
- Tepelkloven
- Luieruitslag
- Droge huid
De kwaliteit wolvet die wij verkopen bevat geen bestrijdingsmiddelen, daar wordt zeer nauwgezet op gecontroleerd.
Smeltpunt: 40 - 48º C
Aanbevolen gebruik: Lotions & crèmes:: 2 – 5 %, Zeep: 3 – 7 % ,Balsems: 2 – 4 %, Haar Conditioners: 3-6%
Wij leveren een zuivere, watervrij wolvet.
INCI: Lanolin
Recept met Wolvet:
Voetencreme
Een heerlijke verzachtende voetencreme is gemakkelijk te maken met Wolvet en etherische Lavendel, Rozemarijn en Tijm olie. Neem 50 gr Wolvet en roer daar circa 5 druppels etherische olie door. Werkt goed bij droge voeten en beschermd de voeten tegen blaren.
|
|
| ||||||||||||||||||
|
|












