Betaine
Betaine is een 30% oplossing van cocoamidopropylbetaine in water. Cocoamidopropylbetaine is één van de meest gebruikte tensiden, het wordt gemaakt van palm- en/of kokosolie. Het is een heldere, lichtgele nogal dunvloeibare vloeistof.
Betaine is zeer geliefd bij shampoofabrikanten doordat het de eigenschap heeft om irritatie van andere tensiden te verminderen. Helaas is er een kleine groep mensen die juist allergisch voor betaine is.
Betaine is vrij mild, wordt het goed door de huid verdragen en is het een terugvetter (het laat een beschermend laagje op de huid achter). Het percentage wasactieve stof is 30%.
Betaine wordt ook veel gebruikt in tandpasta waar het veel milder is dan het veel gebruikte natriumlaurylsulfaat.
Betaine kan ondermeer gebruikt worden in tandpasta, shampoo, douchegel, reinigende crèmes en afwasmiddel.
INCI: Aqua, Cocamidopropyl Betain







