Decyl glucoside (Plantaren)
Decylglucoside is een niet-ionische oppervlakte-actieve stof, een 50-55% oplossing van decyl glucoside in water . Deze decylglucoside, is een combinatie van, plantaardige, vetalcoholen (kokosnoot C10) en glucose (maïszetmeel). Decylglucoside is een milde oppervlakteactieve stof en omdat het niet uitdroogt, is het ideaal voor het formuleren van persoonlijke hygiëne, toiletartikelen en andere cosmetica.
- Schuimt goed
- Compatibel met alle oppervlakteactieve stoffen
- Is tolerant ten opzichte van een hoge elektrolyt formuleringen (aloë)
- Compatibel met kationische wasmiddelen
- Milde maar effectieve reiniging
- Verbetert de huid tolerantie van de formulering
- Behoudt het evenwicht van de huid, zonder uitdroging
- karakteristieke geur
- olie oplosbaar
- kristalliseert bij koude, wordt weer vloeibaar bij verhitting
- 50-55% wasactieve stof
Decyl glucoside is populair in zogenaamde "natuurlijke" of "biologische" cosmetica. Namen die voor dit en vergelijkbare producten worden gebruikt zijn Plantaren en lauryl glucoside.
De populariteit in natuurcosmetica heeft te maken met het feit dat uitsluitend plantaardige producten als grondstof worden gebruikt.
Decyl glucoside is mild en wordt goed door de huid verdragen.
RICHTLIJNEN
- aan de oliefase toevoegen
- behoudt pH tussen 3,0 en 5,0
- dosering 2,0 tot 10,0%
TOEPASSINGEN
- shampoo`s (anti-roos, conditioners, voor veelvuldig gebruik, etc. ..)
- kleurings producten
- douchegels
- bubbelbaden
- dermatologische vloeibare zepen
- reinigingsmiddelen
- scheer schuim
INCI: Aqua, Decyl glucoside.







