Glycinetenside
Glycinetenside is een zeer milde tenside, dat zich goed over huid en het haar verdeelt en daardoor goed reinigt. De tenside wordt goed door de huid verdragen en levert zelfs minder iritatie op dan de meeste suikertensiden. De naam is afgeleid van glycine, één van de twintig aminozuren waar ons lichaam uit opgebouwd is.
Glycinetenside wordt gemaakt van kokos- en/of palmvet; de glycine wordt uit peulvruchten gewonnen. Het is een heldere, lichtgele enigszins stroperige vloeistof. Glycinetenside is een amfoteer tenside. Glycinetenside is zeer mild, heeft huid en haarconditionerende eigenschappen. Glycinetenside helpt net als Betaine irritatie veroorzaakt door andere stoffen te verminderen. Het percentage wasactieve stof is 40%.
Het is een goed alternatief voor mensen die Betaine niet kunnen verdragen. Denk er wel aan dat het percentage wasactieve stof in Glycinetenside hoger is dan in Betaine; gebruik daarom naar verhouding minder.
Geschikt voor onder meer milde shampoo en douchegel (vooral voor droog haar), afwasmiddel en gezichtreinigingscrème.
INCI: Aqua, Disodium Cocoamphodiacetate.







