K&K Kruiden en Bodyshop

Propyleenglycol

Propyleenglycol, ook wel 1,2-propaandiol, is een veel gebruikte stof in diverse soorten cosmetica. Het wordt gebruikt als oplosmiddel en als vochtaantrekkend of vocht inbrengend middel. Als vochtaantrekkend middel zorgt het in een lage concentratie dat de crème niet uitdroogt, maar mogelijk ook dat de huid minder uitdroogt. Als oplosmiddel heeft het het voordeel ten opzichte van water dat het niet door micro-organismen wordt aangetast bij hogere concentraties.

Propyleenglycol kan een conserveermiddel geheel of gedeeltelijk vervangen. Het verlaagt de zogenaamde "wateractiviteit" van een product. Producten die tenminste 20 % propyleenglycol bevatten zullen in de meeste gevallen niet meer bederven. Bij een lager percentage is conservering wel nodig. Bij rinse-off producten (producten die van de huid worden afgespoeld) kan propyleenglycol in elke hoeveelheid worden ingezet. Bij stay-on producten (producten die op de huid blijven liggen) is de gebruikelijke dosering lager, meestal onder de 10%

Dit is de cosmetische kwaliteit

Dosering: 1 - 20%

 INCI:  Propylene Glycol



géén afbeelding
beschikbaar

Propyleenglycol 100 ml

Propyleenglycol 100 ml ...
€ 2 50




géén afbeelding
beschikbaar

Propyleenglycol 250 ml

Propyleenglycol 250 ml ...
€ 4 00




géén afbeelding
beschikbaar

Propyleenglycol 500 ml

Propyleenglycol 500 ml ...
€ 7 50




géén afbeelding
beschikbaar

Propyleenglycol 1 ltr

Propyleenglycol 1 ltr ...
€ 12 00








Aanbieding

Badschuim "Rose"


11,50

nu
€ 8 50

Badschuim



Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief: