K&K Kruiden en Bodyshop
Sorbitol
Sorbitol wordt ook wel sorbietsuiker genoemd. Het is net als glycerine een polyalcohol.
Sorbitol wordt gebruikt als vochtaantrekkend of vocht inbrengend middel. In een lage concentratie zorgt het daardoor dat de crème niet uitdroogt, maar ook dat de sorbitol die in de huid trekt het daar aanwezige vocht vasthoudt. In hogere concentraties kan het vocht uit de huid aantrekken. Om die reden is het verstandig om het percentage sorbitol niet te hoog te maken. Gebruik niet meer dan ongeveer 5% sorbitol in je producten om uitdroging te voorkomen. Bij producten die weer worden afgespoeld is een hoger percentage mogelijk.
INCI: Sorbitol.
Lijst: BDIH
|
|
|










