K&K Kruiden en Bodyshop

Hazelnoot olie

De Hazelnoot, (Corylus avellana) is een bladverliezende struik tot 3 meter die in de gematigde streken van het noordelijk halfrond groeit. De noten zijn eetbaar1-265[1].jpg

Met 40% vet is de hazelnoot de minst vette noot, 2,5 kg noten voor 1 liter olie. De kleur is diepgeel met een notenaroma. Hij is wel zeer rijk aan voedingsstoffen.

Hazelnoot olie stimuleert en beschermt de huid en is speciaal voor een vochtarme en oudere huid. De olie is samentrekkend, tonisch, bevordert de elasticiteit en is opbouwend. Wordt snel door de huid opgenomen. Geschikt voor alle huidtypen. Heeft een zon beschermingsfactor van 3-4. Mengt uitstekend met etherische olie. Kan zonder bezwaar rond de ogen gebruikt worden.

Door de weefselversterkende en adervernauwende werking is hazelnootolie  zeer geschikt voor gebruik bij couperose, aambeien en spataderen. 

Het is een tonische olie die ook goed te gebruiken is bij wondbehandeling, exzeem en een droge schilferige huid.

Hazelnoot-olie behoort tot de Niet drogende oliën

Koud geperst

INCI: Corylus avellana oil


Hazelnoot olie 150 ml

Hazelnoot olie 150 ml

€ 8 95
  
Hazelnoot olie 250 ml

Hazelnoot olie 250 ml

€ 14 95
  





Aanbieding

Karoteen olie 150 ml


3,95

nu
€ 2 95

Karoteen olie 150 ml



Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief: