Andiroba olie

De Andiroba boom(Carapa huianensis), ook wel genoemd Crab-wood is een grote boom, die in de

 tropische regenwouden voorkomt.

De andiroba staat bekend om de soort bloemen die het produceert, de boom heeft zeer geurig ruikende

bloemen. De boom produceert ook een bruine noot. Deze noot lijkt op een kastanje en geeft een

 zeer rijke olie.

De kruidengeneeskunde maakt gebruik van de geproduceerde olie uit de noten, Indiaanse

kruidendokters maken ook gebruik van de boomschors, de bladeren en het zaad.

Andiroba olie vermindert ontstekingen, verbetert de bloedsomloop en verlicht de pijn, bij bijv. blauweandiroba[1].jpg plekken, zwellingen en kneuzingen. Verlicht artritis en reuma.

Ook werkt het goed als anti-muggen middel.

Het is bijzonder aanbevolen voor de verzorging van geïrriteerde en gevoelige huid bij huidaandoeningen, maar ook voor de vette, onzuivere huid.

Andiroba olie is een vaste olie die smelt bij lichaamstemperatuur.

INCI: Carapa huianensis

Deze Andiroba olie is Koud geperst

Andiroba-olie behoort tot de Half drogende oliën


Andiroba olie 150 ml

Andiroba olie 150 ml

€ 9 95
  
Andiroba olie 250 ml

Andiroba olie 250 ml

€ 14 95
  
Andiroba olie 500 ml

Andiroba olie 500 ml

€ 24 95
  
Andiroba olie 1 ltr

Andiroba olie 1 ltr

€ 45 95
  





Aanbieding

Eth. Niaouli olie 50 ml


6,95

nu
€ 5 95

Eth. Niaouli olie  50 ml



Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief: