Pracachy olie

 Pracachy (Pentaclethra macroloba / olie bean boom) is een boom van gemiddelde grootte (tussen 8 en 14 m) en voornamelijk te vinden in wetlands in grote delen van Noord-Brazilië, Guyana, Trinidad en delen van Midden-Amerika. Het vormt 20 tot 25 cm-lange gebogen peulen met 4-8 zaden. Voor een ​​kilo zaden zijn ongeveer 35 peulen vereist. Pracachy olie wordt gewonnen met de hand, door het koken van de droge massa, die eerst wordt gemalen in een vijzel.

Pracachy olie bevat onder andere beheenzuur (6x meer dan pinda-olie)heeft een hydraterend effect en wond-helende eigenschappen die van invloed zijn op het voorkomen van   littekenvorming na blessure van de huid. Is insektenwerend en een anti-stollingsmiddel. Wordt in de cosmetica-industrie gebruikt voor make-up en haar verzorgingsproducten, voor de uitstekende vochtinbrengende eigenschappen.

In de volksgeneeskunde wordt het in het algemeen gebruikt tegen erysipelas, een huidinfectie veroorzaakt meestal door bacteriën.

Haar behandeld met Pracachy-vet, is beter te kammen, het verbetert ook de glans en voorkomt haaruitval.

Ook wordt het gebruikt bij de behandeling van striae op de buik van zwangere vrouwen en jonge mensen, met zeer bevredigende resultaten.

Pracachy olie is een vaste olie die smelt bij lichaamstemperatuur.

Koudgeperst


Pracachy olie 150 ml

Pracachy olie 150 ml

€ 9 95
  
Pracachy olie 250 ml

Pracachy olie 250 ml

€ 13 95
  
Pracachy olie 500 ml

Pracachy olie 500 ml

€ 25 95
  
Pracachy olie 1 ltr

Pracachy olie 1 ltr

€ 49 95
  





Aanbieding

Eth. Niaouli olie 50 ml


6,95

nu
€ 5 95

Eth. Niaouli olie  50 ml



Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief: