Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief:


BenzoŽtinctuur

Benzoëtinctuur is redelijk populair in de "natuurcosmetica". Waarschijnlijk omdat het om een bewerkt natuurproduct gaat en niet synthetisch is bereid. Het is een alcoholische oplossing van Benzoë Siam hars.

Benzoëtinctuur is lastig qua dosering, de sterkte is niet altijd gelijk, dus de conserverende werking ook niet. Deze benzoëtinctuur bevat ongeveer 12 gram Benzoë Siam per 100 gram tinctuur. Mensen die voor andere benzoë verbindingen (benzoëzuur, natriumbenzoaat, parabenen) allergisch zijn, zijn dit als regel ook voor benzoëtinctuur.

De werking van benzoëtinctuur is niet zo goed en betrouwbaar als van veel andere conserveermiddelen, het wordt in professionele cosmetica dan ook niet of nauwelijks gebruikt, aangezien de fabrikanten producten moeten maken die tenminste 3 jaar houdbaar moeten zijn. Voor eigen gemaakte cosmetica geldt dit niet en kan dit een goed alternatief zijn, voor mensen die zo natuurlijk mogelijke cosmetica willen maken.
Benzoëtinctuur is vooral actief tegen de meeste schimmels, maar sommige bacteriën kunnen er ook niet goed tegen. Tegen melkzure bacteriën en pseudomonaden is het weinig bruikbaar, gebruik benzoëtinctuur dan ook altijd in combinatie met een middel dat juist goed tegen deze micro-organismen werkt.

De INCI naam van benzoëtinctuur is Alcohol, Styrax tonkinensis.

Gebruik benzoëtinctuur in een concentratie van 0,1 tot 1,0% in je cosmetica bij een pH van maximaal 4. Het is geen wettelijk toegestaan conserveermiddel, maar kan als parfumstof worden beschouwd.



gťťn afbeelding
beschikbaar


BenzoŽtinctuur 50 ml

€ 3 25
Meer info >>
  
BenzoŽtinctuur 100 ml

BenzoŽtinctuur 100 ml

€ 6 00
Meer info >>
  



Aanbieding

Ronde glasparel, 6mm, Anthraciet 25 st


1,00

nu
€ 0 50

Ronde glasparel, 6mm, Anthraciet 25 st