Basis oliën, ook BIOLOGISCH

Basisoliën zijn vette, plantaardige oliën van (meestal) de geperste vruchten van planten, zoals zaden, noten, bloemen e.d.
Plantaardige oliën zijn een essentieel belangrijk onderdeel van cosmetica. Wij bieden u uitstekende kwaliteit oliën.. In aanvulling op amandel, abrikoos, macadamia en jojoba olie, in de eerste plaats de gebruikelijke basisoliën, bevat ons assortiment ook andere waardevolle oliën zoals bijvoorbeeld rozenbottel olie.
Olie en vet worden in de cosmetica gebruikt als reinigingsmiddel en als verzorgend middel.
Bij verzorging kan je denken aan zepen, crèmes, zalven en verzorgende lotions.
Ook in de kruidengeneeskunde wordt gebruik gemaakt van vette olie en/of extracten om kruidenaftreksels mee te maken en om etherische olie te verdunnen.
Kijk voor een handige dispenser (doseerpomp) voor op de 250 ml, 500 ml, 1 ltr flessen bij verpakkingen
Verklarende woorden:
Geraffineerd: Raffineren is het bewerken van olie met als doel deze beter bruikbaar te maken voor het beoogde gebruik. Het is een zuiveringsproces waarbij onzuiverheden uit de olie gehaald worden. Dit gaat vaak ten koste van de kleur, geur en smaak
Koud geperst: Het koud persen geeft in verhouding een lage olieopbrengst van goede kwaliteit. Het zaad of de vruchten worden gereinigd, grof gemalen en eventueel met stoom opgewarmd tot maximaal 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat vitamine E dan onwerkzaam wordt, er vrije vetzuren ontstaan, en de geur verdwijnt.
Gedesodoriseerd: Ontdaan van geur
Hydrogenering: of harden is een chemisch proces waarbij een onverzadigde binding wordt omgezet in een verzadigde binding door additie van waterstof, dit wordt vaak gedaan om van een olie die veel vetzuren bevat, een harde boeter te maken, zodat dit minder snel vloeibaar wordt.
Abrikozenpit olie >>
Algen olie >>
Aloe vera olie >>
Amandel olie (Zoet) >>
Argan olie >>
Arnica olie >>
Avocado olie >>
Aziatische waternavel olie >>
Babassu olie >>
Baobab olie >>
Borage (Bernagie) olie >>
Broccolizaad olie >>
Calendula olie >>
Calophyllum olie >>
Camelina olie >>
Camillia olie >>
Cranberryzaad olie >>
Distel( saffloer)olie >>
Druivenpit olie >>
Duindoorn olie >>
Echinacea olie >>
Granaatappel olie >>
Hazelnoot olie >>
Hennepzaad olie >>
Jojoba olie >>
Kastanje olie >>
Karoteen olie >>
Kersenpit olie >>
Laurier olie >>
Lijnzaad olie >>
Macadamia olie >>
Nigella olie >>
Neem olie >>
Olijf olie >>
Olive Squalan >>
Palm olie >>
Palmpit olie >>
Perilla olie >>
Perzikpit olie >>
Pinda (Arachide) olie >>
Raapzaad ( Canola) olie >>
Rijstkiem olie >>
Roomse kamille olie >>
Rozenbottel olie >>
Sesam olie >>
Sheanoten olie >>
Smeerwortel olie >>
Soja olie >>
St. Janskruid olie >>
Tarwekiem olie >>
Teunisbloem olie >>
Vitamine E olie >>
Vlierbessen olie >>
Walnoten olie >>
Wonder (ricinus)olie >>
Wortel olie >>
Zwarte bessen olie >>
Zoethoutwortel olie >>
Zonnebloem olie >>








