Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief:


Antioxidanten

Een antioxidant is een stof die aantasting van een product door zuurstof tegengaat. Zuurstof is een buitengewoon aggressief goedje. Veel producten kunnen hier niet goed tegen en moeten daarom beschermd worden. Denk aan vetten, oliën, etherische olie en sommige aromachemicaliën.

Bij levensmiddelen worden toegevoegde antioxidanten op het etiket van levensmiddelen aangeduid met een E-nummer, zoals vastgelegd is door de Europese Unie. Daarnaast kunnen antioxidanten van nature voorkomen in voedingsmiddelen.Voorbeelden van antioxidanten in voeding zijn vitamine C, vitamine E, resveratrol en citroenzuur. Daarnaast zijn bepaalde mineralen zoals seleen, chroom en zink belangrijk omdat ze deel uitmaken van enzymen die als antioxidant werken. Ook urinezuur werkt in het lichaam als antioxidant.

Aan cosmetica met olie, vet en vetachtige stoffen zoals crèmes en aan cosmetica met veel geurstoffen zoals parfum worden meestal antioxidanten toegevoegd. In crèmes en andere vette cosmetica is dit vaak Vitamine E en citroenzuur, in parfums meestal BHT




Antirans >>
BHT >>
Vitamine E >>
Vitamine E acetaat >>


Aanbieding

Mais zetmeel BIO 100 gr


2,50

nu
€ 1 75

Mais zetmeel BIO 100 gr