Aloe Vera olie
Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking.
Aanvankelijk is Aloë vooral gebruikt als laxeermiddel. Het sap bevat namelijk alloïne, dat een laxerende werking heeft.
De Egyptenaren gebruikten Aloë bovendien bij het balsemen van lijken.
Aloë Vera gel werd voor het eerst commercieel op de markt gebracht in de jaren 50 en werd bekend als drank, vochtinbrengende gel en als belangrijk ingrediënt in cosmetica en supplementen. De resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek hebben ervoor gezorgd, dat Aloë Vera op dit moment een van de belangrijkste natuurlijke supplementen is. De belangrijkste geneeskrachtige werkingen van Aloë zijn:
1) Het stimuleert de werking van het immuunsysteem.
2) Het heeft een ontsteking verminderende werking en een anti-histamine werking.
3) Het bevordert de genezing van wonden( ook brandwonden).
4) Het heeft een gunstige invloed op de werking van de spijsverteringsorganen. Onder andere heeft het een bloedglucose regulerende werking.
5) Het kan de werking van gangbare geneesmiddelen versterken, waardoor hiervan kleinere hoeveelheden nodig zijn.
6) Werkt goed tegen droge en schrale plekken.
De Aloe Vera olie wordt bereid door verse fijn gesneden bladeren in een basis olie te laten weken. Daardoor komen de werkzame stoffen van de Aloë Vera vrij (in deze olie voornamelijk vitaminen, mineralen en sporenelementen) en worden opgelost in de basisolie.
De Aloë Vera-olie die zo ontstaat is dus een mengsel van basisolie en Aloë Vera. Men spreekt in dit geval van een maceraat (macereren = laten weken). Aloë Vera-olie werkt vooral verzachtend en helend
INCI: Glycine Soja, Aloe barbadensis, Tocopherol
|
|
| ||||||||||||||||||
|











