Amandel olie (Zoet)
Amandel olie is een zeer klassieke olie in de cosmetica. Veel klassieke crèmes en zalven bevatten
amandelolie.
Als zuiver product wordt het wel als babyolie gebruikt, maar het is ook een goede olie voor massage, huid en gezicht.
Hoewel amandelolie traditioneel gebruikt wordt voor een vette en geïriteerde huid is het geschikt voor alle huidtypen
Amandelolie vernieuwt de huid, stimuleert de stofwisseling en bevordert de verrijking van weefsels met zuurstof. De olie heeft een enorme dieptewerking en is goed voor de behandeling van het onderhuidse bindweefsel.
Rijk aan oliezuur en Omega 6, en vitamine A, B1, B2 en B6. Tevens helpt het tegen een jeukende huid, eczeem en psoriasis, dit vanwege zijn rustgevende eigenschappen. Ook geschikt voor de gevoelige huid en het helpt ontstekingen te remmen. De olie heeft een licht verwerkingstraject, waardoor het gemakkelijk doordringt in de huid.
Amandelolie behoort tot de Niet drogende oliën
INCI: Prunus Amygdalus Dulcis oil
|
|
| ||||||||||||||||||
|
|












