K&K Kruiden en Bodyshop

Jojoba olie

Jojoba(Simmondsia california) olie

Jojoba olie is verzachtend en geschikt voor elk huidtype.De olie word gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren, wordt niet ranzig en kan lang bewaard worden,jojoba[1].jpg onder de juiste condities.

De olie is goudgeel en glad en wordt door alle huidtypen goed opgenomen. De olie bezit esters die bij de huid passen. Daarom wordt ze veel toegepast in de huidverzorging. De olie assimileert heel goed met de huid, oxydeert traag (hoog gehalte aan tocopherol), blijft stabiel en hydrateert de bovenste huidlagen zeer goed. Vertraagt de afgifte van talg en is daarom bijzonder geschikt voor de vette huid.

Het is een dikke olie die niet vet aanvoelt en daardoor een perfecte basis voor make-up. Kan zonder bezwaar rond de ogen gebruikt worden. Goede basisolie om reuma en artritis te bestrijden aangezien hij anti-ontstekend werkt. Niet inwendig.

Te gebruiken: als 100% basisolie of als toevoeging 10-50%.

Geschikt voor elk huidtype. Redelijk geschikt als basis voor zonnebrandolie, heeft lichtbeschermingsfactor 4. Jojoba heeft ontstekingremmende stoffen, myristinezuur en is helend op de huid. Jojobaolie wordt vooral voor de droge, zeer droge, gevoelige en oudere huid gebruikt.

INCI: Simmondsia Chinenis oil

Koud geperst

 


Jojoba olie 150 ml

Jojoba olie 150 ml

€ 9 95
  
Jojoba olie 250 ml

Jojoba olie 250 ml

€ 15 50
  
Jojoba olie 500 ml

Jojoba olie 500 ml

€ 28 95
  
Jojoba olie 1 ltr

Jojoba olie 1 ltr

€ 55 00
  





Aanbieding

Douchegel "Lemon en Olijven"


5,95

nu
€ 4 50

Douchegel



Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief: