K&K Kruiden en Bodyshop
Neem olie
Neem (Melia azadirachta) olie
Koud geperst
Deze neemolie wordt door koude persing uit de zaden van de neemboom gewonnen. De olie is vooral
populair in ayurvedische cosmetica, maar kan ook in andere cosmetica worden gebruikt, voor haarverzorgingsproducten (vol en glanzend haar), huid - en nagelverzorgingsmiddelen.
Neem olie heeft een sterke vieze (?) geur, bij lage temperaturen wordt het een boter. Fles even verwarmen au-bain-marie en het is weer vloeibaar.
Door de sterk geurende geur, is het zeer geschikt als een natuurlijk insecticide middel.
Neemolie werkt goed bij nagelbedontstekingen, bij schimmels, eczeem, acne, psoriasis en bij een droge gevoelige huid.
Werkt ook goed bij roos.
INCI: Melia azadirachta seed oil
|
|
| ||||||||||||||||||
|











