Tarwekiem olie
Tarwekiem (Triticum vulgare) olie is een verzachtende en voedende olie die met succes toegepast wordt
in verzorgingsproducten voor een droge huid. Tarwekiemolie bevordert de doorbloeding, is vitaliserend en gaat verhardingen tegen.
Zeer geschikt voor het behandelen van littekens, bij regelmatige lichte massage zullen deze minder zichtbaar worden. Inwendig goed voor de bloedsomloop en het zenuwstelsel.
Werkt goed bij een droge, rijpere huid, rimpels, eczeem.
In haarproducten werkt het uitstekend bij droog en futloos haar.
Tarwekiemolie bevat veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen en is daardoor ook een goed voedingssuplement.
Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E (2-3 gram per 1000 gram) is deze olie een goede antioxidant. Daarom is het aan te raden 5-10% tarwekiemolie toe te voegen aan composities met etherische oliën.
Niet geschikt voor de vette huid.
Tarwekiem olie heeft een specifieke, intensieve geur, houd daar rekening mee met het verwerken van deze olie in cosmetische producten.
Tarwekiem-olie behoort tot de Drogende oliën
Koudgeperst
INCI: Triticum vulgare Oil
|
|
| ||||||||||||||||||
|











