Glycerine
Plantaardige glycerine kan gebruikt worden in tal van producten. Deze glycerine is 100% plantaardig en "food grade".
Plantaardige glycerine wordt gemaakt van de oliën en vetten van plantaardige ingrediënten, in het algemeen kokosolie en palmolie. De olie wordt verhit tot een hoge temperatuur onder druk met water. De glycerine ruggengraat splitst af van de vetzuren, en wordt geabsorbeerd door het water, waaruit vervolgens geïsoleerd en gedistilleerd.
Het kan ook worden gebruikt als een actueel remedie voor een aantal huidproblemen, zoals psoriasis, huiduitslag, brandwonden, doorligwonden, en snijdt. Glycerine wordt ook gebruikt voor de behandeling van tandvleesaandoeningen, zoals bacteriekolonies doodt verbonden.
We wijzen er op dat geen enkel product van ons bedoeld is als levensmiddel of voor gebruik in producten voor inwendig gebruik. Deze glycerine kan uitstekend worden gebruikt in tandpasta, mondspray en mondwater, maar gebruik in bijvoorbeeld hoestdrankjes, remedies tegen brandend maagzuur of welk ander gebruik dan ook waarbij de glycerine wordt ingeslikt raden we beslist af! Als u dergelijke producten wilt maken koop de glycerine dan bij een apotheek en zorg dat de apotheek aangeeft op de verpakking dat de glycerine geschikt is voor inwendig gebruik, zodat daar geen enkele twijfel over mogelijk is.
INCI: Glycerin
Kijk voor een handige dispenser (doseerpomp) voor op de 250 ml, 500 ml, 1 ltr flessen bij verpakkingen
|
|
|










