Shea butter
Kariteboter of te wel sheabutter, is een boter gewonnen uit de pit van de Afrikaanse karite-notenboom.
Het is een zeer werkzaam en goed te verdragen product, het maakt de huid zacht en
soepel en beschermt tegen uitdrogen. Vooral de onverzeepbare bestanddelen van sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid.
In Afrika wordt kariteboter als vanouds gebruikt voor de verzorging van de huid, bij reuma, spier- en gewrichtspijn en ook bij het voorkomen en verminderen van zwangerschapsstrepen
Bevat allantoin (Dit is een extract dat werkt tegen een ruwe en gesprongen huid.
Het stimuleert de vorming van nieuwe cellen en de genezing van wonden. Het vermindert irritaties en maakt de huid zacht en glad),Vitamine A en Vitamine E.
Werkt zeer goed tegen het verouderen en verdrogen van de huid. Hypoallergeen, dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Kariteboter bespoedigt de genezing van oppervlakkige wondjes en irritatie van de huid.
Smeltpunt: 31-38o C
Aanbevolen gebruik: Lotions & crèmes:: 3-5%, Balsems: 5-100%, Zeep: 3-6%, Haar Conditioners: 2-5%
Nu ook van Biologische teelt !!!
INCI: Butyrospermum Parkii
|
|
|











