Sandelhout olie (Amyris)
Sandelhout olie (Amyris balsamifera) heeft een frisse, terpeen-achtige boventoon en een warme, rijke, zoet-balsemieke ondertoon. Een minder kostbaar alternatief voor het echte sandelhout Austalian en Vanuatu.
Sinds de oudheid gebruikt in India, China en in het westen door de Katholieke kerk. In het oude Egypte werd het gebruikt in verjongende gezichtsmaskers, cosmetica en parfums.
Sandelhout wordt al duizenden jaren gebruikt als wierook en wordt uit houtsnippers gedistilleerd. Het is een dikke, lichtgele, stroperige olie.
Deze olie is goed te mengen met Den, Lavendel, Sinaasappel, Bergamot, Basilicum, Peper, Kaneel en andere specerijen.
Het verzacht de zoetheid van citrus-melanges op een intrigerende manier. Wordt veel gebruikt bij nervositeit.
Ingrediënten: Etherische Amyris balsamifera olie
Teelt: Traditionele teelt
Land van herkomst: Haiti
Productie: Waterdamp distillatie
Plant deel: Hout
100% zuivere etherische olie
LOTnr: C9882
Recepten:
Wrijf bij hoest de borst zachtjes in met een mengsel van 3 druppels sandelhout-, 3 druppels ceder-, 4 druppels citroen- en 20 ml basisolie.
Masseer `s avonds uw gezicht met een mengsel van 6 druppels sandelhout-, 2 druppels patchouli-, 2 druppels rozen- en 20 ml jojobaolie. Dit werkt verjongend.
Neem een warm bad met 3 druppels sandelhout-en 2 druppels sinaasappelolie ter verlichting van onrust of depressie. Of masseer uw huid na afloop met dezelfde oliën vermengd met 10 ml basisolie.














