Scharlei (Muskaat) olie
De Salvia sclarea (Muskaatsalie of Scharlei) is favoriet in de parfumindustrie en in cosmetica.
Scharlei komt oorspronkelijk uit Zuid Europa, wordt nu echter wereldwijd verbouwd, o.a. in Frankrijk, Rusland, Spanje, China, enz. Het is een overblijvend kruid met grote harige bladeren en kleine blauwe bloemen. Het kruid werd al in de Middeleeuwen gebruikt bij nieraandoeningen, het reinigen van zweren en menstruatieproblemen.
De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie bij lage druk van de bloemtoppen en bladeren. Het is een kleurloze tot lichtgele olie met een zoete nootachtige geur. Er zijn minstens 250 bestanddelen van scharlei bekend en dit maakt het tot een bijzonder rijke olie die geschikt is als algemeen tonicum en opwekkend middel.
Werkt verzachtend en activeert het zenuwstelsel en de natuurlijke afweer. Scharlei werkt bloeddrukverlagend en is zeer geschikt voor het behandelen van depressies en angsten. Verder wordt scharlei gebruikt voor het reguleren van vrouwelijke problemen en als seksueel stimulerend middel. Niet verwarren met salie, die toxisch kan zijn.
Werkt euforiserend en haar werking ligt op het psychische vlak. Is opwekkend, vitaliserend en stimulerend, goed bij angst en depressies. Inspireert en stimuleert de creativiteit.De effecten van scharlei zijn euforiserend te noemen. Werkt ontspannend en men wordt er doezelig van.
Het is een krachtig spierontspannend middel, dat vooral goed werkt als de spierspanning voortkomt uit mentale of emotionele stress. Scharlei is geschikt bij de behandeling van astma. Het werkt antispasmodisch.
Werkt regulerend op de menstruatiecyclus en zou in de menopauze ingezet kunnen worden tegen opvliegers.
Scharlei heeft een zoete, frisse bloemige, harsachtige, kruidige geur
Kan goed gecombineerd worden met Bergamot, Cederhout, Cipres, Den, Geranium, Grapefruit, Jasmijn, Jeneverbes, Lavendel, Sandelhout, Sinaasappel, Wierook en andere citrusoliën.
Ingrediënten: Etherische Salvia sclarea olie
Teelt: Traditionele teelt
Land van herkomst: Frankrijk
Productie: Distillatie
Plant deel: Kruid
100% zuivere etherische olie
|
|
| ||||||||||||||||||
|











